Rendkívüli terrorkészültség Rómában

Rendkívüli terrorkészültséget rendeltek el Rómában. Az olasz fővárosban nagy a tömeg. Különösen a Vatikánnál és a Colosseumnál, valamint a nagy bevásárlóközpontok környékén erős a készültség. Az Iszlám Állam korábban videóüzenetben fenyegette meg Olaszországot.

Kiemelt biztonsági intézkedéseket rendelt el Nicolo D'Angelo, a római idegenrendészet parancsnoka az olasz fővárosban. Ezt azzal indokolta, hogy a rómaiak elutaztak, a város pedig tömve van turistákkal. A Colosseumnál és a Vatikánnál a legmagasabb fokú készültséget léptették életbe - írja az MTI hírét felhasználva az atv.hu.

A Szent Péter térre vezető sugárutat lezárták a forgalom elől, két csendőrségi páncélautó áll keresztben az esetleges terrortámadás feltartóztatására. Mindezt a Nizzában történt kamionos terrortámadáshoz hasonló akciók kivédésére rendelték el.

Gépfegyveres katonák állnak a nagy bevásárlóközpontok bejáratainál is, ahol éjszaka biztonsági gyakorlatokat tartanak. Ugyancsak kiemelt ellenőrzés van a kikötőkben, ahová nagy tömegben érkeznek a turisták a tengerjáró szállodahajókról. Nyolcszáz rendőr őrzi a szabadtéri programokat.

A készültséget azzal is indokolják, hogy az Iszlám Állam Sinai Tartománya nevű szervezet a héten videoüzenetben fenyegette meg Róma városát.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.