„Rágalom” – Nemes Jeles László perel egy interjú miatt

Jogi lépéseket kezdeményeznek a Saul fia című film producerei a német Jüdische Allgemeine ellen, mert olyan mondatok jelentek meg a Nemes Jeles Lászlóval készített interjúban, amelyek nem hangzottak el a rendező szájából.

A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine „Magyarország nem normális ország” című cikkének tartalmáról.

„Rágalom minden nekem tulajdonított szó – állítja Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket – írja közleményében Kubik Elvira, a Saul fia sajtófőnöke.

Az interjúban egyebek mellett az olvasható, hogy Nemes Jeles szerint Magyarországon félelmetes számban vannak az antiszemiták, és sokan a legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, az ország politikusai és polgárai sem normálisak. A cikk szerint a rendező – akinek a filmje Cannes-ból a zsűri Nagydíját hozta el, Golden Globe-ot kapott és Oscar-esélyes is – a díjkiosztó ünnepségeket „unalmas időpocsékolásnak” tartja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.