Hatalmasat bakizott a CNN

Bocsánatkérésre kényszerült a CNN amerikai hírtelevízió, amiért csütörtökön hírműsorukban a Jihadi Johnként elhíresült IS-hóhérról szóló összeállításban Vlagyimir Putyin, orosz elnök képe került ki a képernyőre.

A hírtelevízió szóvivője pénteken közölte, hogy egy hiba történt, az orosz elnök fotója a következő összeállításban szerepelt volna. A csatorna bocsánatot kért amiatt, hogy Putyin képével azonosították az Iszlám Állam (IS) rettegett hóhérját, akinek nevéhez több amerikai túsz kivégzése is köthető.

Max Foster, a hírtelevízió londoni műsorvezetője a hírekben éppen arról beszélt, hogy a Jihadi Johnként elhíresült férfi valójában egy jómódú brit állampolgár. Az összeállítás elején még a maszkos férfi képe szerepel, de egyszer csak átváltanak az orosz elnök fotójára. 

A CNN szóvivője elmondta, hogy a csütörtöki rendkívüli hírekben a videoszerverek hibája miatt jelent meg a negyedik másodpercben Putyin képe, amelyet a következő összeállításra tartogattak. A hibáért elnézést kértek.

A lap mindeközben beszámol róla, hogy az Oroszországot ért gazdasági szankciók és az ukrajnai konfliktus ellenére Putyin még mindig népszerű az orosz lakosság körében. Egy friss közvélemény-kutatás szerint az oroszok nyolcvanhat százaléka támogatja az elnök munkáját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.