Putyin-párti kijelentései miatt kizártak pártjából a volt lengyel kapust

Jaroslaw Kaczynski, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: lengyelellenes kijelentései miatt zárták ki Tomaszewskit a nemzeti konzervatív pártból.

Jan Tomaszewski egykori lengyel válogatott labdarúgót, híres kapust, jelenlegi parlamenti képviselőt kizárta soraiból az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt hétfőn, miután nyilvánosan ellenezte a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság esetleges bojkottját.

Jaroslaw Kaczynski, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: lengyelellenes kijelentései miatt zárták ki Tomaszewskit a nemzeti konzervatív pártból. ,,Aki ilyen pillanatban Putyin mellett szólal meg, és nem hajlandó a világbajnokság bojkottjának megalapozott követelését támogatni, az legalapvetőbb érdekeink ellen cselekszik" - jelentette ki Kaczynski.

Tomaszewski több alkalommal is az oroszországi világbajnokság bojkottja ellen foglalt állást. Egy rádióadásban, már a malajziai légitársaság utasszállító gépének lelövése után így utasította el a bojkott lehetőségét: ,,Putyint meg lehet büntetni, de a világot, a labdarúgást nem". Hozzátette: ,,Amennyiben a hollandok a labdarúgás szintjén akarják megbüntetni Oroszországot, ne játsszanak az orosz csapatokkal. De ne akarják elrontani a világ szurkolóinak ezt az ünnepét".

A volt élsportoló azt állítja, hogy valójában nem "oroszbarát" nyilatkozatai, hanem választókerületében, a PiS lódzi szervezetében zajló konfliktus miatt zárták ki, ugyanis az októberi önkormányzati választások előtt ő is pályázni szeretett volna a párt polgármesteri jelöltségére.

A hirado.hu szerint Tomaszewski független képviselőként folytatja parlamenti tevékenységét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.