Putyin Nobel-díjat adna Blatternek

„Azt gondolom, hogy az olyan emberek, mint Blatter úr, és a nemzetközi sportszervezetek és olimpiai bizottságok vezetői, különleges elismerést érdemelnek. Ha vannak, akik megérdemlik a Nobel-díjat, akkor ők azok” – mondta Vlagyimir Putyin a svájci RTS-nek adott interjúban.

Putyin és Blatter szombaton a 2018-as futball-világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolásakor találkozott egymással Szentpéterváron. A hétfőn nyilvánosságra került interjúban az orosz elnök arról beszélt, hogy a korrupciós botrányba keveredett Sepp Blatter Nobel-díjat érdemelne.

„Mindannyian ismerjük azt a helyzetet, ami Blatter körül alakult ki. Nem akarok belemenni a részletekbe, de egy szót sem hiszek el abból, hogy személyesen érintett lenne a korrupcióban” – idézi a CNN Putyint, aki szerint az USA saját érdekeit követve robbantotta ki az ügyet, mivel az Egyesült Államok jelentkezett a 2022-es labdarúgó-vb megrendezésére, legközelebbi európai szövetségese, Nagy-Britannia pedig a 2018-as világbajnokságra. Az orosz elnök szerint éppen emiatt vetődik fel a kérdés, hogy nem a 2018-as és a 2022-es vb megrendezéséért folytatódik-e a harc?

Ahogy arról beszámoltunk, alig néhány nappal az újraválasztása után Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hetvenkilenc éves elnöke bejelentette, lemond a tisztségéről a szervezet körül gyűrűző korrupciós botrány miatt. Június végén aztán a FIFA-múzeumban tartott partin már azt állította, hogy nem mondott le. „Csupán magamat és a tisztségemet a FIFA kongresszusának kezébe helyeztem” – mondta a 79 éves Blatter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.