Putyin miatt utasította el a svájci iskola a tanárnőt

Egy svájci iskola „Oroszország agresszív külpolitikája" miatt utasította el egy orosz tanárnő jelentkezését a meghirdetett állásra. 

A lausanne-i Issal Intézet igazgatója, Martin Freiburghaus azt írta az álláshirdetésre jelentkező orosz tanárnőnek, hogy az iskola „filozófiája nem engedi meg, hogy olyan munkaerőt vegyenek fel, aki olyan országból jön, amely polgárháborút szít, és amely elnöke hazudik és megsérti a nemzetközi törvényeket". Az igazgató azért megköszönte az orosz nő jelentkezését, majd minden jót kívánt neki.

Freiburghaus később a the Guardiennek nyilatkozva elmondta, hogy ők így akarják szankcionálni Oroszországot, mivel Svájc „egyáltalán nem tesz semmit", és ez is egy módja annak, hogy tiltakozzanak az emberi jogok megsértése ellen.

„Ez volt az egyetlen megoldás, amivel elő tudtunk állni. A szankciók már csak ilyenek, olykor az ártatlanokat is rosszul érinti" – mondta a férfi, majd panaszkodni kezdett, amiért az iskola célkeresztbe került.

„Hackerek törték fel az intézet weboldalát, és e-mailen is megfenyegettek minket. Itt gyerekek is vannak, így ez egyáltalán nincs rendben" – mondta, majd közölte, hogy nincs több mondani valója, ugyanis mióta a svájci média felkapta az esetet, igen „rázós időszakon" megy keresztül.

A magát csupán Svetlanaként azonosító tanárnőt – aki Moszkvából származik, de jelenleg a svájci Neuchatel városában él – sokkolta az oktatási intézmény válasza, különösen azért, mert az iskola honlapján orosz nyelvű információ is van.

„Akárkivel beszéltem eddig az ügyről, mint azt mondták, hogy ez abszurd és teljességgel elfogadhatatlan" – nyilatkozta a helyi médiának Svetlana.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.