„Putyin megvette a magyarokat”

A Jutarnji List cikkezik arról, hogy a Kreml a trójai faló szerepét játszatja el Magyarországgal.
Putyin a magyarokat hitellel vette meg, Görögországnak pedig olcsó gázt ígért címmel közölt írást a Jutarnji List hétfőn. Oroszország és az Európai Unió (EU) viszonya egyre rosszabb, ezért Moszkva „gyenge láncszemet keres” Délkelet-Európában, hogy gyengítse Brüsszel egységét és oroszellenes hozzáállását.

A lap arról cikkezett, hogy Oroszország trójai falóként használja Magyarországot és Görögországot az EU-ban, az EU-n kívül pedig Szerbiát, Macedóniát, Montenegrót, és félénken Horvátország felé is hívogató szavakat küld. Oroszország 10 milliárd dollár hitelt nyújtott Magyarországnak a paksi atomerőmű-fejlesztés finanszírozásához, ezzel jutalmazva elkötelezettségét – írta a lap.

A cikk írója szerint ahogy kiderült a hitel, európai berkekben azonnal szárnyra kapott a hír, hogy Oroszország „megveszi” Magyarországot, azaz megerősíti Orbán Viktor miniszterelnökre gyakorolt befolyását. „A legutóbbi egy évben, amióta Ukrajnában háború kezdődött, Budapest volt az egyetlen hely, amelyet Putyin hivatalosan meglátogatott” – írta a szerző.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.