Putyin a parádé előtt még kirúgta 17 tábornokát

Az orosz fegyveres szervek tizenhét főtisztjét mentette fel tisztségéből Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken.

A vezető beosztású tisztviselőket a Szövetségi Kábítószer-ellenes Szolgálat (FSZKN), a belügyminisztérium, a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN), a katasztrófavédelmi minisztérium és védelmi minisztérium állományából távolították el.

Főpróba a Vörös téren
Főpróba a Vörös téren
Grigorij Dukor / Reuters

 

Az MTI jelentése szerint többek között a belügyi csapatok egyik hadosztályának parancsnokát, Andrej Vlagyimirov dandártábornokot is felmentették tisztségéből (az orosz nyelvű parancsot itt olvashatják - a Szerk.)

Mindezt egy nappal a Győzelem napi parádé előtt, amivel a második világháborúban a nácik felett aratott győzelmükre emlékeznek. A Business Insider cikke szerint emiatt is különös az időzítés, elvégre a hadsereg tiszti karának fontos szerepe van a monstre katonai parádén.

A lap emlékeztet rá, hogy az orosz hadseregben komoly változások zajlanak, amióta Putyin a tavaly decemberben meghirdetett új katonai doktrínában a hadsereg modernizálását és feladatainak újragondolását tűzte ki egyik elsődleges célnak (ugyanebben a doktrínában szerepelt - ahogy lapunk is beszámolt róla -, hogy Oroszország fenntartja magának a nukleáris csapás jogát. A Business Insider ugyanakkor azt is felemlíti, hogy az Oroszországot sújtó amerikai és uniós szankciók óta Putyin visszavett grandiózus katonai terveiből.

Read more: http://www.businessinsider.com/putin-just-dismissed-nearly-20-generals-2015-5#ixzz3ZZqEOt5t
 

http://www.businessinsider.com/putin-just-dismissed-nearly-20-generals-2015-5

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.