Obama van a vécépapíron a Putyin-imádó étteremben

„Hazafias éttermet" nyitottak nemrég a szibériai Krasznojarszkban. A Prezigyent Kafe (Elnök kávéház) nevű szórakozóhelyen több politikus portréjával is találkozni: a legnagyobb termet Vlagyimir Putyin orosz államfő képei díszítik (még szívet is formáltak belőlük az egyik falon, egy életnagyságú figurájával pedig fényképezkedni lehet), Barack Obama amerikai elnökéit viszont a vécépapírra nyomtatták.

Angela Merkel német kancellár, Petro Porosenko ukrán elnök, kormányfője, Arszenyij Jacenyuk és az ugyancsak ukrán Julija Timosenko képével szintén az egyébként NATO-blokknak nevezett toalettben lehet találkozni. Vastag filceket is mellékeltek hozzájuk, hogy a vendégek összefirkálhassák őket. – A legtöbb posztert naponta egyszer kell cserélni, Jacenyukét azonban kétszer is – mesélte a Komszomolszkaja Pravda moszkvai napilapnak az étterem egyik igazgatója, Szvetlana Lautman.

Az asszony az Egyesült Államokban tanult, mint a lapnak elmondta, ott szerezte a harmadik diplomáját közepes és nagyvállalkozások irányításából. Ám hazatért, mert úgy találta, hogy az amerikaiak unalmas életet élnek. A Putyint magasztaló vállalkozás beindítását azzal magyarázta, hogy szerinte az orosz elnök „a világ legjelentősebb figurája" – Vannak, akik szidják Putyint. Szeretném jelezni nekik, hogy tatarozás zajlik az országban, tatarozás alatt pedig soha sincs rend. De egyszer majd véget ér – fejtegette Lautman.

A néhány hete beindított étterem egyelőre kísérleti étlappal dolgozik, a vendégek beleírhatják a kívánságaikat, ám néhány teljesítése csak némi módosítással lesz lehetséges - derül ki a cikkből. Kértek például kijevi kotletet, amit persze el tudnak készíteni a konyhán, de másként fognak nevezni – érzékeltette az étteremvezető, hogy az orosz-ukrán viszály idején az ukrajnai fővárosra utaló ételnév nem kerülhet fel a menüre. Lesz viszont Trikolor koktél, már ha megkapják az alkoholforgalmazási engedélyt. Mindössze 120 rubelbe, azaz mintegy ötszáz forintba fog kerülni, és az orosz lobogó fehér-kék-vörös színeit a vodka, a kék curacao és a grenadin adja majd.

Az étteremről képeket itt talál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.