Porosenko számít Ukrajna szomszédjaira a csempészet elleni harcban

A csempészés elleni gyors és kemény fellépést és a szomszédos európai uniós országok vezetésével tartandó konzultációkat helyezett kilátásba a kárpátaljai munkalátogatáson tartózkodó Petro Porosenko ukrán elnök szerdán Munkácson, ahol a helyi rendvédelmi szervek vezetésével folytatott megbeszélést

A találkozón az államfő kijelentette, hogy a csempészés problémájának leküzdése érdekében gyors és kemény intézkedéseket fog foganatosítani. Elmondta, hogy ebbe a küzdelembe szeretné bevonni az Ukrajnával szomszédos európai uniós tagországokat is – adta hírül a 112.ua ukrán hírportál.

A beszámoló szerint Porosenko közölte, hamarosan konzultációkat kezd a szomszédos országok vezetésével, mert szerinte az ukrán oldalon folyó csempészés nem lenne lehetséges a határ túloldalán lévő fogadókészség nélkül, ami a korrupció határokon átívelő jellegét bizonyítja.

Azt ígérte, hogy közös erőfeszítéssel véget vetnek a csempészetnek Kárpátalján. Még korábban Ungváron bejelentette, hogy leváltotta a munkácsi és a csapi határőregységek vezetőit. Utalva a múlt hét végén három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzésre, amely a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között robbant ki Munkácson, vélhetően a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt, az ukrán elnök azt mondta: semmilyen konfliktus nincs a PSZ és az állam között. Mint kifejtette, „a csempészek kihívást intéztek az állam felé, de az állam oldalán vannak ugyanúgy banditák, mint olyan emberek is, akik az utolsó pénzüket is odaadják, hogy megvédhessük az államot, véghez vihessük a reformokat, és mi ezért felelősséggel tartozunk nekik".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.