Képviselőkkel együtt robbantottak fel egy szállodát

Legalább húsz ember meghalt egy szomáliai hotel elleni merényletben. Több parlamenti képviselő is volt az áldozatok között.

Két nagy robbanás, majd fegyverropogás zaja hallatszott a szomáliai főváros, Mogadishu központjában pénteken dél körül. Terroristák robbantottak ugyanis az egyik elegáns szállodánál. A merényletben a BBC szerint legalább húsz ember, köztük katonák és parlamenti képviselők is életüket vesztették. A CNN úgy tudja, Mohamed Aden, Mogadishu alpolgármestere is az áldozatok között van, Mohamed Omar Arte, miniszterelnök-helyettes és Ali Ahmed Jamac közlekedésügyi miniszterpedig megsérült a támadás során.

A BBC azt írja, először egy kocsiba rejtett bomba robbant a Central Hotel bejárata előtt, aztán egy öngyilkos merénylő az épületben robbantotta fel magát pénteken, dél körül, amikor sokan voltak bent. A szállodában gyakran fordulnak meg politikusok, ezt pedig a támadás mögött álló al-Shabab iszlamista fegyveres csoport jól tudta. Közleményükben azt írták, kormányzati tisztviselőkkel akartak végezni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.