Pokolgéppel támadtak egy NATO-támaszpontra

Öngyilkos pokolgépes merénylet történt hétfőn az afganisztáni Kandahárban egy NATO támaszpontnál, két polgári személy meghalt, 14 megsebesült.

Az autóval közlekedő támadó a kandahári katonai repülőtér kapujának közelében hozta működésbe a robbanószerkezetet - mondta Ser Mohammed Zazai tábornok, a dél-afganisztáni erők parancsnoka. Korábbi jelentések még arról számoltak be, hogy négy katona halt meg a terrortámadásban.

Afgán őrszem a merénylet helyszínén
An Afghan soldier keeps watch at the site of suicide car bomb attack in Kandahar province July 6, 2009. A suicide car bomber killed at least two civilian in an attack outside a major international military base on Monday in Afghanistan's southern Kandahar province, a Taliban stronghold, army officials said. REUTERS/ Musa Khan (AFGHANISTAN CONFLICT POLITICS)

A merénylet egy olyan időben történt, amikor több ezer amerikai tengerészgyalogos a szomszédos Hilmend tartományban nagy szabású hadműveletet folytat az iszlám szélsőséges tálib erők ellen. Mike Mullen admirilis, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bitottsáágának elnöke szerint a hilmendi az első jelentős offenzíva, amelyet a NATO-haderő Barack Obama hivatalba lépése óta elindított.

A hétvégén három brit katona vesztette életét ebben a tartományban, amely a lázadók és az afgán kábítószer-kereskedelem központja. Azt egyelőre nem tudni, hogy a brit katonák halála összefüggésben van-e az amerikai erők átfogó támadásával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.