Három pokolgép robbant Kairóban

Házilag készített pokolgép robbant fel pár percen belül szerda reggel két kairói metróállomáson, majd egy bírósági épület előtt is – adta hírül a MENA állami hírügynökség, amely szerint a merényletekben legkevesebb négy ember szenvedett könnyebb sebesüléseket.
Korábbi hírek arról szóltak, hogy négy állomáson történtek robbantások, de ezt a belügyminisztérium cáfolta. A kezdetleges robbanószerkezetek a reggeli csúcsforgalom idején léptek működésbe, három embert sebesítve meg. Az állomásokat a rendőrség helyszínelői fésülik át további pokolgépek után kutatva, de a forgalom negyed órával a detonációk után már újraindult.

A főváros Héliopolisz negyedében egy bírósági épület előtt autó alá rejtett pokolgép robbant fel, egy embert könnyebben megsebesítve.

Az iszlamista Mohamed Murszi államfő tavaly nyári megbuktatása után a biztonsági erők átfogó hadjáratot indítottak az exelnök mögött álló Muzulmán Testvériség mozgalom ellen, amelyet időközben hivatalosan terrorista csoporttá nyilvánítottak.

Az összecsapásokban az elmúlt tizenegy hónap alatt több száz, egyes források szerint közel másfél ezer ember vesztette életét.
A szerdai robbantásokat – amelyeket a belügyminisztérium az iszlamisták számlájára ír – két héttel a Murszi eltávolítását levezénylő volt hadsereg-főparancsnok, Abdel-Fattah el-Sziszi elnöki hivatalba lépése után követték el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.