Pénzt akartak, piros lapot kaptak

Egyetlen fillérrel sem hajlandó hozzájárulni Miroslav Kalousek prágai pénzügyminiszter a cseh parlamenti képviselők labdarúgó-válogatottjának költségeihez. A honatyák átszámítva hétmillió forintos költségtérítést kértek.

A honatyák az európai és az ázsiai törvényhozók Szocsiban, májusban megrendezendő nemzetközi focitornájára készültek, s a prágai képviselőház tartalékalapjából 650 ezer koronás (hozzávetőleg hétmillió forintos) költségtérítést igényeltek. Civil szerveződést is alapítottak, amelynek a pénzt utalhatnák. Kérelmüket a prágai alsóház költségvetési bizottsága többségi szavazattal hagyta csak jóvá, mert a kommunisták (KSCM) hevesen ellenkeztek. – Az ország súlyos gazdasági és szociális helyzetében megengedhetetlen ilyen célra költségvetési pénzt pazarolni – érvelt Jirí Dolejs, a baloldali párt alelnöke.

A bizottságban helyet foglaló kollégái azzal érveltek, hogy hazájukat képviselik ezen a rendezvényen, és ezért szavaztak igennel. Ez a kérés azonban akkora felháborodást váltott ki a közvélemény körében, hogy a cseh pénzügyi tárca vezetője jobbnak látta visszavonni előzetes ígéretét, s végül nem támogatta az indítványt.

Megkeresésünkre Igor Svoják, a cseh parlamenti válogatott csapatkapitánya, a Polgári Demokrata Párt (ODS) képviselője elmondta: megpróbálnak magánszponzorokat szerezni, mert a játékosok többsége nem hajlandó saját zsebből fedezni a költségeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.