Paul Lendvai könyve az osztrák bestsellerlistákon

Az osztrák köztársasági elnök, Heinz Fischer szerdán fogadta Paul Lendvait, az Európai Szemle főszerkesztőjét, aki a Mihancsik Zsófiával készült életrajzi interjúkötet német kiadásával (Leben eines Grenzgängers) lepte meg az államfőt.

A könyv már felkerült két osztrák napilap bestsellerlistájára is, Fischer pedig, aki a szemle szerkesztőbizottságának tagja, elfogadta a meghívást, hogy a folyóirat megjelenésének a 40. évfordulója alkalmából, idén nyáron ünnepi beszédet tartson. A beszélgetés során Lendvai informálta az államfőt a magyarországi politikai és gazdasági helyzetről.

Prof. Paul Lendvai mit seinem neuem Buch bei Bundespräsident Dr. Heinz Fischer
Prof. Paul Lendvai mit seinem neuem Buch bei Bundespräsident Dr. Heinz Fischer

"A Három élet címet adta Paul Lendvai/Lendvai Pál a vele készült interjúkötetnek, de nyugodtan választhatott volna nagyobb számot is. Amikor ugyanis Lendvai leült Mihancsik Zsófiával beszélgetni, legalább huszonhárom emberi életre elegendő élményről, történésről, balsorsról és szerencséről számolt be. Első élete Magyarországon zajlik. Ahogy beszélgetőpartnerének elbeszéli családját, iskoláit, a háború utáni kalandjait és börtönét, kiderül: szerzőnk hamarabb lett újságíró, mint azt gondolta. És amint viszonya a pályával formalizálódott, nem is szakadtak el egymástól. Valahol azt mondja Mihancsiknak, nagyon korán újságíró akart lenni, és nagyon szereti ezt csinálni" - írja a Kossuth Kiadó által nálunk is megjelenített könyvről Miklós Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.