Pánik az amszterdami reptéren, de túszok nem voltak

Az első híradásokkal ellentétben nem volt túszejtés a spanyol gépen - erősítette meg egy utas, akit a fedélzeten ért el a holland sajtó. A Vueling légitársaság félreértésről beszél. Gépe a Schiphol légikikötőben landolt.

Megalapozatlannak bizonyultak az első hírek, miszerint túszejtésre került sor a Vueling spanyol légitársaság szerdán, Malagából Amszterdamba tartó járatán - jelentette a holland média értesüléseire hivatkozva az AP hírügynökség. A gép a holland nagyváros nemzetközi repülőtere, a Schiphol egy távoli sarkába állt be, mintegy két kilométerre a főtermináltól. Ezt követően biztonságiak és mentők vették körül.

A NOS holland televíziónak egy, a fedélzeten tartózkodó utas telefonon elmondta, nem került sor túszejtésre a gépen. Időközben a holland légierő F-16-osai kísérték a gépet a légikikötőbe, miután felmerült a túszejtés gyanúja - jelentette a BBC. A Vueling ugyanakkor cáfolta a hírt. Szóvivőjük a Reuters hírügynökségnek elmondta, a félreértés oka az, hogy a pilóta és az irányítótorony nem értették meg egymást.

A pánikot növelte, hogy szerdán második világháborús német bombát találtak a Schiphol reptéren. Emiatt egyes terminálokat lezártak, és európai járatokat is törölni kellett.  

   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.