Pálffy István megpróbálta megcáfolni a valóságot, de nem jött össze neki

Magyarországon nincsenek betegágyak a kórházak folyosóin, Orbán Viktor pedig a népszavazással nem akarja elterelni a figyelmet a tényleges problémákról, hiszen az egészségügyben minden rendben van – a többi között ezt is tartalmazza az a levél, amelyet az egykori KDNP-s országgyűlési képviselő, a TV2 és az M1 volt munkatársa, jelenlegi ír nagykövet juttatott el válaszul a The Irish Times múlt heti cikkére.

Pálffy István arra inti a Suzanne Lynchet, a The Irish Times brüsszeli tudósítóját, hogy legközelebb jobban nézzen utána a magyar viszonyoknak, mert szerinte „a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában, a társadalombiztosítás mindenkinek garantálja az ingyenes ellátást és hozzáférhetőek a legjobb gyógyszerek is”. Pálffy István, akit 2015 nyarán neveztek ki ír nagykövetnek, kiemeli – minimum tévesen –, hogy a betegeknek nem kell pluszpénzt fizetniük az ellátásért, nincsenek várólisták és a betegágyak sem sorakoznak a kórházak folyosóin. Hozzáteszi, hogy több ezer külföldi diák tanul a híres magyar orvostudományi egyetemeken. 

A nagykövet a magyar migrációs politikát is megvédi a brüsszeli tudósítóval szemben. Az írja, hogy Magyarország keményen lesújt az illegális migránsokra, az emberkereskedőkre és a csempészekre, de azokat szívesen fogadja, akik érvényes papírokkal vagy menekültstátusszal érkeznek Magyarországra. A miniszterelnököt illető jelzőkre vonatkozóan megjegyzi, hogy az újságíró nem igazán érti a magyar politikát, amikor azt írja, hogy Orbán Viktornak más problémákra is koncentrálnia kellene.

Lynch a cikkében említést a kórházak állapotáról és a magyar egészségügy helyzetéről, amivel szerinte foglalkoznia kellene a magyar kormányfőnek a migrációs kérdésen túl. A népszavazás költségeiről is konkrét számokat közöl, és kitér arra, hogy a magyar népszavazás a kormány akaratát az EEU-s szolidaritás fölé helyezné. A kritikus hangoknak teret adva megjegyzi, hogy cinikus a népszavazás, mert az Orbán hatalmának további megerősítését szolgálja és a migrációs ügy napirenden tartásával a miniszterelnök eltereli a figyelmet az embereket érintő egyéb problémákról. Az újságíró megjegyzi, hogy az utóbbi időszakban, a déli határkerítés megépítése óta nem látni bevándorlót Magyarországon. „A népesség túlnyomórészt fehér” - írja.

Pálffy István válaszlevelében cáfolja az újságíró azon állítását, hogy a betelepítési kvóta terve európai uniós jog lenne. A diplomata itt utal az Európai Tanács határozataira, mely szerint 40 ezer bevándorlót helyeznének át a tagországokba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.