Kövek röpködtek a német kisvárosban - összecsaptak a menedékkérők és a helyiek

Elszabadultak az indulatok szerda este a szászországi Bautzenben, amikor kb. 80 helyi férfi és nő összetűzésbe került kb. 20 menedékkérővel.

Az összecsapáshoz állítólag az vezetett, hogy kedden este egy 32 éves helyi lakos megsebesült egy felé dobott palack miatt. Másnap aztán helyiek egy csoportja provokálni kezdte a Kornmarkt bevásárlóközpont melletti téren összegyűlt menedékkérőket.

A két tábor közötti vita tettlegességbe torkollt. Szemtanúk beszámolói alapján a rendőrök kiérkezése után a menedékkérők fa léceket és üvegeket kezdtek hajigálni, az nem világos, hogy mindezt a rendőrök vagy a helyiek felé. Hamarosan azonban a menedékkérők csoportja megfogyatkozott, sokan elhagyták inkább a helyszínt, csakhogy a szélsőséges nézeteket valló helyiek utánuk eredtek - írja a BBC.

A helyszínre sietett egy mentőautó is, amelyre a helyiek dobáltak köveket, mikor látták, hogy a mentősök egy 18 év körüli, marokkói származású menedékkérőnek próbálnak segíteni. Alexander Ahrens polgármester mindenkit nyugalomra intett, és növelte a városban járőröző rendőrök számát.

A Drezdától (a Pegida, vagyis Patrióta Európaiak a Nyugat Iszlámosítása Ellen nevű mozgalom szülővárosától) nagyjából 60 kilométerre fekvő Bautzen lakóinak nagy része menekültellenes nézeteket vall, a helyiek ünnepeltek, amikor februárban a városban felgyújtottak egy a menekültek átmeneti otthonaként szolgáló épületet. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.