Osztrák razzia a szélsőségesek ellen

A Bécsben, Grazban és Linzben hajnali négy órakor elkezdődött rendőrségi akciót a grazi tartományi bíróság rendelte el a belügyminisztérium belső információi alapján.
Számos házkutatást tartottak, és őrizetbe vettek tizenhárom gyanúsítottat. Több esetben megerősödött a gyanúja annak, hogy fiatal muszlimokat szélsőséges szervezethez való csatlakozásra, illetve a szíriai háborús cselekményekben való részvételre buzdítanak.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint a modernkori Ausztria történetének egyik legnagyszabásúbb rendőri-titkosszolgálati akcióját hajtották végre. A belügyminiszter szerint a műveletet csaknem egyéves előkészítő munka előzte meg.

Az összehangolt akcióban stájerországi, bécsi, felső-ausztriai, karintiai, salzburgi, burgenlandi és alsó-ausztriai egységek csaknem 900 rendőr bevetésével vettek részt.

A Der Standard című osztrák lap ugyanakkor úgy tudja, az osztrák hatóságok mindenekelőtt két embert, egy Mirsad nevezetű bécsi, valamint egy grazi prédikátort akartak kézre keríteni, akik fiatalokat buzdítottak az iszlám szent háborúra, a dzsihádra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.