Összeverekedtek az önkormányzati és parlamenti képviselők

Kolbásszal ütötte a fejét az egyik képviselő a másiknak pénteken egy dél-ukrajnai város tanácsülésén - adta hírül a helyi sajtó.

A verekedés a Herszon megyei Kahovka újonnan megválasztott önkormányzatának első ülésén történt. A hivatalából eltávolított Viktor Janukovics volt államfő híveiből álló Ellenzéki Blokk egyik képviselője a város új polgármesterének egy ajándékcsomaggal "gratulált" megválasztásához.

A csomagban egy üveg vodka, egy szál kolbász, egy konzerv és egy konzervnyitó volt. Ezzel arra akart utalni, hogy a polgármester nem veti meg a szeszes italt, majd fennhangon alkoholistáknak nevezte azokat, akik rá szavaztak. Ezen felháborodva a jelenlegi elnök mögött álló Petro Porosenko Blokkjának egy helyi képviselője kikapta a csomagból a kolbászt, és néhányszor fejbe vágta vele ellenzéki képviselőtársát.

Kijevben sem telt el a parlamenti hét képviselői verekedés nélkül: csütörtökön a parlament folyosóján egy Porosenko-párti honatya szóváltás után a kezében lévő üveggel fejbe vágta Alekszandra Kuzselt, Julija Timosenko frakciójának képviselőnőjét. Tiltakozásul pénteken Timosenko frakciója nem vett részt a plenáris ülésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.