Oroszország elismeri az ukrajnai szakadárok választási eredményét

Oroszország el fogja ismerni az ukrajnai oroszbarát szakadárok által november 2-án az ellenőrzésük alatt álló keleti országrészben rendezendő elnök- és parlamenti választások eredményét - jelentette be az orosz külügyminiszter egy kedden megjelent interjúban.

"Reméljük, hogy a megállapodásnak megfelelően megtartják a választásokat, és mi természetesen elismerjük az eredményeit. Reméljük, hogy az emberek szabadon nyilváníthatják ki véleményüket, és senki nem próbálja meg kívülről megzavarni a voksolást" - mondta Szergej Lavrov az Izvesztyija című lapnak nyilatkozva.

A szakadárok által kikiáltott két "köztársaság" hatóságai legitimitása szempontjából nagyon fontos lesz ez a választás. Az ukrajnai tűzszünetről szóló, szeptember 5-i minszki megállapodás egyik legfontosabb pontjáról van szó - tette hozzá.

Lavrov közölte az interjúban, hogy az ukrajnai parlamenti választások kampányában "számos jogsértés történt", ennek ellenére érvényes volt a voksolás - írja a Híradó honlapja.

A külügyminiszter hétfőn a LifeNews orosz televíziónak nyilatkozva bejelentette, hogy Oroszország kész elismerni az ukrajnai választások eredményét. "Mindent összevetve ezek a választások lezajlottak, ha nem is Ukrajna egész területén. Nekünk nagyon fontos, hogy Ukrajnában végre egy olyan hatalom jelenjen meg, amely nem a belharccal van elfoglalva, nem azzal, hogy Ukrajnát hol Nyugatra, hol Keletre cibálja, hanem az ország előtt álló valóságos problémákkal" - szögezte le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.