Örökre visszaállítja az órákat Oroszország

Vasárnap hajnalban utoljára fogják tekergetni a mutatókat, ezentúl az ország egész évben a téli időszámítás szerint fogja mérni az időt.
A három éve tartó nyári időszámítás után most végleg a téli időszámításra állnak át Oroszországban -írja a Euronews.

- Eddig mindig sötét volt télen. Ezután azonban egy órával tovább lesz világos – mondta a téli időszámítás egyik támogatója.

A változás részeként ezentúl Oroszországban az eddigi 9 helyett 11 időzóna lesz érvényes.

- Nekem azért nem tetszik ez az ötlet, mert 2-3 ember és a hirdetők kedvéért 142 millió ember életébe avatkoznak be – fogalmazta meg ellenvetését a moszkvai Földrajzi Intézet igazgató-helyettese, Arkagyij Tiskov, aki azoknak a táborát erősíti, akik szerint az állandó téli időszámítás azzal fog járni, hogy az oroszok többet fognak tévézni.

Az óraátállítás eltörlését még 2011-ben az akkori orosz elnök, Dmitrij Medvegyev terjesztette elő, de a nyári időszámítás rögzítésével. Az akkori felmérések szerint az oroszok többsége támogatta az ötletet. Idén azonban olyan törvényt fogadtak el, amely inkább a téli időszámításhoz ragaszkodik.

Az örökös téli időszámítás miatt például a Budapest és Moszkva közötti eltérés télen két óra lesz, nyáron, amikor Magyarország átállt a nyári időszámításra, ez egy órára csökken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.