Orbáni úton az olasz miniszterelnök?

„Matteo Renzi az orbáni úton jár, ez is a fordulatot mutatja Európa Oroszország-politikájában" - jelentette ki Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek.

Az, hogy az olasz miniszterelnök Moszkvában járt, egyértelműen cáfolta a hazai ellenzéki sajtóban keringő látogatásokkal kapcsolatos bojkott hírét - mondta Giró-Szász András Matteo Renzi csütörtöki, Moszkvában tett látogatására reagálva.

Az olasz miniszterelnök csütörtökön egy egymilliárd dollár értékű együttműködési megállapodást írt alá Oroszországgal, miszerint létrehoznak egy orosz-olasz alapot a befektetések ösztönzésére egymás országaiban. Giró-Szász András szerint ez megint egyértelműen bizonyította, hogy a stagnáló Európában a gazdasági szempontok szerinti együttműködés sok mindent felülírhat.

Az államtitkár fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy a látogatáson az olasz miniszterelnök az ukrán válsággal kapcsolatban azt az álláspontot képviselte, hogy Ukrajna minden területének autonómiaként kellene működnie Dél-Tirol mintájára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.