Orbánék Csákynak szurkolnak

Az MKP elnöke most megjelent könyve, a Hullámvasút példányait hozta magával ajándékként Esztergomba.

Csáky Pál – a Fidesz-KDNP vezetőivel folytatott közel egyórás tárgyalása után – azzal a több mint szimbolikus megerősítéssel távozhatott a Sturovóval (Párkánnyal) szemközti Duna-parti település városházájáról, hogy Orbán Viktor és Semjén Zsolt neki, illetve az MKP-nak szurkol a szombaton esedékes szlovákiai parlamenti választáson. Drukkolásra azért is elkel, mert a közvélemény-kutatások alacsony részvételt jósolnak, s ez nem kedvez Csákyéknak. Az érintett azonban optimista. Úgy gondolja, jó esetben akár kilenc százalékot is kaphatnak.

Míg Orbán elkerülte az újságírókat, a határon túli ügyekben önmagát egyre jobban exponáló Semjén lapunk kérdésre azt mondta: a Fidesz-KDNP egyedüli deklaráltan szlovákiai magyar pártnak az MKP-t tekinti. A Híd egy a szlovákiai pártok közül, amelyben vannak emblematikus magyar politikusok – tette hozzá. Majd arra biztatta  a felvidéki magyarokat, hogy az MKP-ra szavazzanak, már csak azért is, mert ez a politikai erő éppenúgy az Európai Néppárt tagja, mint a mostani esztergomi eszmecserét kezdeményező Fidesz és a KDNP.

A kettős állampolgárság kapcsán Csáky szerint Orbán jelezte: kész leülni tárgyalni az új szlovák kormánnyal annak érdekében, hogy eloszlassák a magyar törvényi változások körüli félreértéséket. A konzultációra van majd jó fél év, hiszen a változások csak 2011 januárjától lépnek életbe.

A szlovákiai árvizek magyar károsultjainak nyújtott magyar kormánytámogatásról Csáky azt mondta: az Orbán-kormány által átutalt 50 millió forintot csütörtökön még nem írták jóvá számlájukon.  Összesen 170 ezer eurót készülnek szétosztani az MKP-s polgármesterek által benyújtott igények alapján. Magánszemélyek legfeljebb háromszáz, önkormányzatok maximum kétezer eurót kaphatnak olyan helyeken, ahol a pozsonyi kormány nem tud, nem akar segíteni. Csütörtökön 1500 eurót utaltak Nyárasdnak új szivattyútömlők beszerzésére. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.