Orbán Ráhel olaj- és gázügyekről tárgyalt, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nem volt felhatalmazása

A miniszterelnök lánya semmiféle hivatalos tisztséget nem visel, Bahreinben mégis állami méltóságként fogadták a férjével, Tiborcz Istvánnal együtt. Az erről szóló bahreini hír hemzseg a tévedésektől, de a találkozó körül így is sok a kérdőjel. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a látogatásra nem adtak állami felhatalmazást.

Olaj- és gázügyekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel tavaly szeptemberben Bahreinben – derül ki abból a hírből, amelyet a 444 szúrt ki kedden a bahreini olaj és gázügyi hatóság, a NOGA honlapján. A NOGA honlapján szereplő fényképfelvétel tanúsága szerint Orbán Ráhel Abdul Husszein bin Ali Mirza energiaügyi miniszter fogadta. Találkozójukon – amelyre a miniszterelnök lányát elkísérte a férje, Tiborcz István is – a kétoldalú kereskedelmi együttműködés fejlesztéséről, fenntartható üzleti környezet kialakításáról, új befektetési lehetőségekről és globális energiaügyi kérdésekről esett szó.

Az egyelőre nem világos, hogy Orbán Ráhel milyen minőségében látogatott el Bahreinbe és milyen minőségében tárgyalt a közel-keleti ország energiaügyi miniszterével, hiszen sem ő, sem Tiborcz István nem visel semmiféle hivatalos állami tisztséget Magyarországon, az viszont nyilvánvaló, hogy közszereplőként ment el a látogatásra, és állami méltóságnak kijáró tisztelettel fogadták. A NOGA honlapjára 2015. szeptember 21-én felkerült cikk egyébként hemzseg a tévedésektől, Orbán Ráhelt például a magyar miniszterelnök feleségeként említik benne. A találkozón részt vett Garamvölgyi Balázs, Magyarország bahreini konzulja is.

Orbán Ráhel eddig egyébként inkább az idegenforgalmi végzettségének megfelelő lehetőségek iránt érdeklődött – óraadóként Food Service Managementet tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen –, és februárban kiderült az is, hogy februárban részt vett azon a Rogán Antal által vezetett háttérbeszélgetésen, amelyen a kabinetminiszter a turisztikai ágazat teljes átalakításáról szóló kormányzati elképzeléseket vázolta.

Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó - tudatta a Népszabadsággal Havasi Bertalan, miután megkérdeztük, Orbán Ráhel milyen felhatalmazással, kit képviselve tárgyalt a férjével Bahreinben. „Ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk” – írta kérdésünkre a miniszterelnök sajtófönöke. Havasi azt tanacsolta lapunknak, hogy forduljunk az érintettekhez.

Orbán Ráhel reakciója

A miniszterelnök lánya úgy reagált a hírre: magánúton voltak a férjével, a költségeket is maguk állták. Részletek: >>>

Telefonon kerestük tegnap este Tiborcz Istvánt, de nem válaszolt a kérdésünkre. Így arra sem, hogy ismeri-e a 444.hu portál cikkét a bahreini tárgyalásukról. Szerettük volna megkérdezni azt is, hogy miről tárgyaltak Bahreinben, milyen felhatalmazással, kit képviseltek, miért kísérte el a felesége, illetve tudott-e a tárgyalásaikról a külügyminisztérium.  Kerestük a külügyi tárcát is, de nem kaptunk választ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.