Öngyilkos merénylő robbantott egy német fesztiválon

A feltételezések szerint iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel - közölte hétfő reggel a dpa német hírügynökséggel a bajor tartományi belügyminiszter, Joachim Hermann.

"Úgy értékelem a történteket, hogy sajnos nagyon nyilvánvaló, hogy igazi iszlamista öngyilkos merénylet történt" – vélekedett Hermann.

Vasárnap este egy 27 éves szíriai férfi felrobbantotta magát a település belvárosában. A robbantásnak ő az egyedüli halálos áldozata, de 12 ember is megsebesült, hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

A férfi két éve érkezett az országba, de nem kapta meg a menekültstátuszt. Ugyanakkor, a polgárháborús helyzetre való tekintettel nem toloncolták ki, Németországban maradhatott.

A belügyminiszter szerint nem tudható, hogy a férfi másoknak is ártani akart, vagy csak öngyilkos akart lenni, korábban ugyanis már kétszer próbálta megölni magát. Mindenesetre a nála levő robbanóanyag mennyisége sokkal súlyosabb veszteségeket tudott volna okozni a tömegben.

A támadó egy zenei fesztiválon akart robbantani, amelyen 2500-an vettek részt. Azonban belépő hiányában nem tudott eljutni a rendezvény helyszínére. A bejáratnál visszafordították, ekkor hozta működésbe a nála levő robbanó szerkezetet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.