"Ördögi cselekedet" - mondta Obama az újabb lefejezésről

„Egy merően ördögi cselekedet vette el (őt) közülünk. Egy terrorista csoporté, amelyet a világ joggal azonosít az embertelenséggel" – mondta Barack Obama amerikai elnök az amerikai segélyeket szállító önkéntes, Abdul-Rahman Kassig meggyilkolásával kapcsolatban.
Kassig egy korábbi munkatársa a férfi kiszabadításáról beszél.
Omar Ibrahim / Reuters
„Ma együtt gyászolunk, de felidézzük a jóság és állhatatosság rettenthetetlen lelkét is, amely oly fényesen égett Abdul-Rahman Kassigben" – tette hozzá az elnök.

Az Iszlám Állam (IS) tegnap tette közzé legújabb videóját, melyen egy maszkos férfi áll egy levágott fej felett. Az áldozatot Abdul-Rahman Kassigként azonosította a Fehér Ház.

Kassing szülei azt mondták, fiuk a szíriai emberek iránti szeretete eredményeként halt meg.

„Hihetetlenül büszkék vagyunk a fiunkra. Mindennap megtesszük a tőlünk telhető legjobbat, hogy életben tartsuk az örökségét" – mondták az Indiana államban élő szülők.

A 26 éves fiatalember egy segélyszervezetnél dolgozott a Közel-Keleten. Ő volt az ötödik nyugati túsz, akit az IS megölt.

A BBC szerint talán ez volt a legaprólékosabb az összes videó közül, amit az IS közzétett. Sok rész a dzsihádisták szemén keresztül mutatja be az iraki és szíriai történelmet. Az új videó azért is különleges, mert számos IS-es arcát megmutatja, és meghatározza tartózkodási helyüket, a szíriai Aleppo tartományban lévő Dabikot. A videó emellett 18 szíriai fogoly lefejezését mutatja részletekbe menően. Őket tisztekként és pilótákként azonosítottak.

Kassig eredeti keresztneve Peter volt, azonban az iszlámra való áttérése után Abdul-Rahmanra változtatta meg nevét. Sem ez, sem pedig az, hogy menekülteken segített, nem mentette azonban meg életét az egyéves fogság után.

A BBC szerint ez az Iszlám Állam frusztrációjának is a jele, mert képtelen visszaverni az Amerika vezette koalíció légicsapásait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.