Nőnek öltözött férfiak támadtak az NSA központjánál

Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, miután lövöldözés tört ki az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) központjánál, Washington közelében.

Az NSA bejáratánál posztoló őrök tüzet nyitottak egy járműre, amely megpróbálta áttörni a központ kapuját. Az autóban ülők egyike a helyszínen életét vesztette, másikukat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Nemzetbiztonsági Ügynökség kiadott nyilatkozatában megerősítette, hogy a vezető nem engedelmeskedett a kapunál álló rendőrök parancsainak, és nem hagyta el a biztonsági területet. A közlemény szerint az autósok egy rendőrjármű felé vették az irányt, amelynek nekicsapódtak a lövöldözés következtében. A kiadott szövegben az is szerepel, hogy egyedül a rendőrök használtak lőfegyvert.

Az Associated Press egy meg nem nevezett hivatalos forrásra hivatkozva azt írta, hogy a kocsiban ülő férfiak nőnek voltak öltözve. Az incidensről tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt – közölte a Fehér Ház.

Az FBI nyomoz az ügyben. Amy Thoreson, a hatóság baltimore-i szóvivője a BBC-nek elmondta: nem tartják valószínűnek, hogy terrorcselekmény történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.