Női ruhákkal vesztegették meg a román alkotmánybírót

Előállíttatta a román korrupcióellenes ügyészség az alkotmánybíróság egyik tagját. Toni Greblát azzal gyanúsítják, hogy befolyásával üzérkedett, 2013-ig szenátorként, majd alkotmánybíróként.
A Mediafax hírügynökség ügyészségi forrásokból úgy tudja, Grebla többek között egy 5-ös szériájú BMW-t, a 2012-es parlamenti választások előtt kampányanyagokat, illetve – a feleségének ajándékba adott – női ruhákat kapott Ion Bircina üzletembertől. Cserébe megígérte, hogy közbenjár különböző hivataloknál Bircina cégei ügyében.

Toni Grebla 2013 előtt a jelenleg is kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora volt. Az ügyészség szerint a politikus alkotmánybíróvá választása után is folytatta a befolyással való üzérkedést.

A román korrupcióellenes ügyészség sorra szedi áldozatait a vezető politikusok közül. Szintén csütörtökön a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte Cristian David volt belügyminisztert. A liberális Tariceanu-kormány (2004-2008) egykori tárcavezetőjét azzal gyanúsítják, hogy összesen félmillió euró (158 millió forint) kenőpénzt kapott. Cserébe megígérte egy magánszemélynek, hogy közbenjár telek-visszaszolgáltatási ügyében a Buzau megyei prefektusnál.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.