Több száz indonéz csatlakozott már az Iszlám Államhoz

Több mint tizenhat indonéz állampolgárt fogtak el Törökországban, miután csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz Szíriában.

Retno Marsudi indonéz külügyminiszter elmondta, hogy a török hatóságok körülbelül tizenhat indonéz állampolgárt vettek őrizetbe, többségében nőket és gyerekeket. A tárcavezető hozzátette, hogy az elfogott emberek a török határon keresztül próbáltak Szíriába jutni. Indonézia csapatokat küld Törökországba, hogy segítse a nyomozó hatóságokat – jegyezte meg Marsudi.

További tizenhat indonéz állampolgárról nem tudnak semmit a hatóságok. Az eltűntek egy turistacsoporttal érkeztek az országba, és a török rendőrfőkapitány szerint az Iszlám Államhoz próbáltak meg csatlakozni.

Reuters megemlíti, hogy Indonézia a legnépesebb muszlim többségű ország, melyben 2000 óta gyakoriak a helyi fegyveres csoportok által elkövetett támadások és merényletek. Néhány éve megnövekedett az Iszlám Állammal szimpatizáló szélsőséges iszlamisták száma is. Tisztviselők szerint körülbelül 200-300 indonéz állampolgár hagyhatta el az országot, hogy az IS oldalán harcoljon Szíriában és Irakban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.