Nem volt ismeretlen a hatóságok előtt a dallasi lövöldöző

Az FBI azonosította azt a két férfit, akik vasárnap este tüzet nyitottak a garlandi Curtis Culwell Központ parkolójában. Az arizonai Elton Simpson ellen korábban már nyomoztak terrorista bűncselekmények gyanújával.

Az ABC News az FBI egyik munkatársára hivatkozva azt írja, az egyik férfi, akivel vasárnap végeztek a rendőrök a garlandi Curtis Culwell Központ előtt, az arizonai Elton Simpson, aki ellen már korábban is nyomoztak terrorista bűncselekmények gyanúja miatt.

Az éjszaka folyamán a hatóságok átkutatták a férfi phoenixi lakását. Azt feltételezik, hogy Simspon volt az, aki a támadás előtt fél órával Shariah is Life felhasználónéven közzétett egy bejegyzést Twitterre #texasattack címkével (hashtaggel), amelyben egy közelgő támadásról ír.

A phoenixi KPHO TV beszámolója szerint a második támadó ugyanabban a társasházban élt, mint Simpson. Nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az FBI szóvivője, Katherine Chaumont a Reutersnek azt mondta, egyelőre nem tud további részletekkel szolgálni a gyanúsítottakról.

Ahogy arról beszámoltunk, két fegyveres vasárnap este tüzet nyitott a rendezvényközpont előtt álló őrök egyikére, a rendőrök pedig végeztek velük. A garlandi Curtis Culwell Központot sok rendőr védte az ott megrendezett karikatúrakiállítás és -verseny miatt, amelyet a szélsőjobboldalinak és iszlámellenesnek tartott American Freedom Defense Initiative szervezett.

A New York-i csoport tízezer dolláros jutalmat ajánlott a provokatívnak tartott tárlaton szereplő legjobb karikatúra készítőjének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.