„Ne hazudjanak” - Kőkemény választ adott Orbánnak a horvát miniszter

Közvetve hazugsággal vádolta a magyar kormányfőt a horvát gazdasági miniszter. Ivan Vrdoljak az uniós tárcavezetők csütörtöki brüsszeli tanácskozását követő sajtóértekezletén lapunk kérdésére valótlanságnak nevezte Orbán Viktor minapi megjegyzését, miszerint Magyarország Horvátország (és Románia) irányából blokád alatt van, mert bár Magyarország létrehozta a kölcsönös gázszállítási irányokhoz szükséges befektetéseket, a másik fél ezt nem tette meg.
„Ha egyes politikusok szomszédos országokat szólítanak meg, akkor beszéljenek őszintén. Ne hazudjanak” – mondta Vrdoljak. Szerinte senki sem blokkolja a horvát-magyar összekötő gázvezeték működését, Horvátországból azért nem érkezik gáz Magyarország felé, mert nincs belőle elegendő.

A miniszter azt mondta, hogy Magyarország a területén lévő kompresszorállomás segítségével már most is kaphatna gázt Horvátország felől. Zágráb most azon dolgozik, hogy 2016 végére, 2017 elejére elkészüljön egy új kompresszorállomás, amelynek beiktatásával a később megvalósuló Krk szigeti cseppfolyós földgáz (LNG) terminálból, vagy szlovéniai importból származó gázt szállítana Magyarországra – fejtette ki.

Másik kérdésünkre, hogy Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója vajon miért került föl ismét az Interpol körözési listájára, a horvát miniszter nem tudta a választ. Nincs több információja, mint ami erről az újságokban megjelent. Annyit mondott, nem bírósági ügyekkel, hanem azzal foglalkozik, hogy az INA-t a régió egyik erős vállalatává tegye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.