Navracsicsért kampányol Vidnyánszky és Szentmártoni

E-mailt írt az Európai Parlament képviselőinek a Nemzeti Színház igazgatója és a Magyar Írószövetség elnöke. Üzenetükben a volt külügyminiszter munkásságát méltatják.
A leveleket Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa osztotta meg blogján. Az EP-képviselő szerint a CÖF levelező tagozatához való csatlakozás keretében e-maillel megkeresni az EP képviselőit, hogy Navracsics Tibor érdemeiről értekezzenek a jelenlegi biztosjelölt meghallgatása kapcsán, a közröhejen kívül egyetlen érzést generálhat: azt, amit a State Department és az imperialista európai vezetők éreztek, amikor kézhez kapták a hódmezővásárhelyi szövőnők vagy a kazah kolhozparasztok levelét mondjuk a kubai rakétaválság ügyében.

Vidnyánszky azt írja levelében: több oka van, hogy örömmel fogadta a volt külügyminiszter biztosi jelölését. Kinevezése a magyar politika eredményeinek elismerése a kultúra, oktatás, az ifjúságpolitika és uniós állampolgárság területén, mely épít hagyományokra, de egyben nyitott is – fogalmaz a színházigazgató, hanyag eleganciával átlépve azon az apróságon, hogy Navracsics a legkevésbé sem erre a posztra pályázott. Ezek a szakterületek nagyon fontosak az EU jövője szempontjából, véli a Nemzeti Színház igazgatója, aki szerint Navracsics Tibor éppen az a fajta karizmatikus és szakmailag képzett politikus, aki ezt a területet erősen tudja majd irányítani.

Szentmártoni János is örömmel vette tudomásul a volt külügyminiszter jelölését az oktatási és kulturális biztosi posztra. A Magyar Írószövetség elnöke levelében úgy fogalmaz, Navracsics nemcsak jó gyakorlati és elméleti tudással rendelkezik a közigazgatás terén, hanem az európai kapcsolatok szakértője is, emellett neves egyetemi tanár. Az elnök azt is megemlíti, hogy a volt külügyér volt az, aki létrehozta a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, amely lehetőséget nyújt gyakorlati tudás megszerzésére a közigazgatásban. Szentmártoni szerint Navracsics higgadt és kompromisszumképes, a jelölése pedig indokolt annak fényében, amit eddig aktív politikai pályáján elért.

Az Európai Parlament a tervek szerint október 22-én szavaz majd az egész Juncker-bizottságról – azaz egyben az egész testületről. Navracsics biztosi meghallgatása október 1-jén, szerdán lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.