Na és ha kiűzzük az Iszlám Államot?

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint bár újabb terület szabadult fel az Iszlám Állam uralma alól, a terrorcsoport megsemmisülésével sem ér véget a terrorizmus, csak más formában jelenik majd meg.

A szakértő az M1 televízió esti műsorában megjegyezte, hogy az Iszlám Állam korábban több nehézfegyvert is zsákmányolt, mostanában pedig úgy tűnik, olyan nem túl nagy erejű robbanószerkezete van a tulajdonában, amely robbanás közben vegyi anyagokat gyújt meg, ezáltal a környező épületeket, vagy a szabadtéren tartózkodó embereket is megégeti. Elég pénzzel és a megfelelő kapcsolatokkal pedig nagyon egyszerű a bombák készítéséhez szükséges alapanyagokhoz hozzájutni - tette hozzá.

A szakértő leszögezte, hogy embargókkal lehet mérsékelni a fegyverutánpótlást, de az illegális fegyverbeáramlás felszámolhatatlan.

Elsősorban arra kell ügyelni, hogy nehézfegyverek ne kerüljenek a közel-keleti térségbe és a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell az odajutó fegyverek mennyiségét - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.