Ezért halhatott meg a két magyar hajós

Nem valószínű, hogy emberi hiba okozta a vasárnapi, két magyar hajós életét követelő bajorországi hajóbalesetet.
Mint arról hírt adtunk, vasárnapra virradóra hajóbaleset történt a bajorországi Erlangennél, ahol egy Budapest felé tartó hajó beszorult egy vasúti híd alá. A balesetben elhunyt a hajó 49 éves magyar kapitánya és egy 33 éves magyar matróz. A baleset körülményeit azóta vizsgálják a német hatóságok.

Egy Blikknek nyilatkozó magyar hajóskapitány szerint a tragédiát műszaki hiba okozhatta, ugyanis a legénység rutinos volt, kipihent, jól ismerték az útvonalat, és abból, hogy a hajó eleje nem sérült meg, arra lehet következtetni, hogy a vízállás sem volt magasabb a vártnál. A híd a kormányállást „darálta be”, amit már az előző, szintén alacsonyan elhelyezkedő hídnál le kellett ereszteniük a hajósoknak félig, hogy az alatt átférhessenek, a kérdéses hídnál pedig teljesen, de ez valamiért nem történt meg.

Az idézett kapitány szerint biztos, hogy műszaki hiba történt: „Szerintem az első híd után nem süllyedhetett tovább a kormányállás, és a következő hídig már nem volt idejük kimászni a tetőablakon: ugyanis itt van a 'vészkijárat'.”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.