Működik a gyűlöletkampány, hatszor támadtak meg egy nőt, mert szomáliai

Többször megtámadtak egy szomáliai nőt a szlovák főváros, Pozsony közterületein és közlekedési eszközein. Jogvédők szeretnék elérni, hogy a politikusok és a közvélemény is változtasson a menekültekről alkotott véleményén.

Khadra Abdilével a SME szlovák napilap készített interjút. A 24 éves szomáliai nőt már hatszor támadták meg másfél év alatt Pozsonyban. Az egyik támadás a közelmúltban történt, egy tömegközlekedési eszközön.

Khadra súlyosan megsérült az incidens során, de félt orvoshoz menni, mert akkor újra buszra kellett volna szállnia. Végül Emília Trepácová, a Katolikus Karitász egyik munkatársa kísérte el a nőt kisfiával a kórházba, ahol azonban újabb támadás érte őket. Egy férfi közel lépett hozzájuk rájuk ordított, majd kétszer leköpte és meg is ütötte a karitász munkatársát. A nagyobb bajt végül egy másik férfi akadályozta meg.

Trepácová kihívta a rendőröket, de a megmentőjük nem akart tanúvallomást tenni. A férfi azt mondta, ő csak azért avatkozott közbe, mert nem bírta nézni, hogy nőre és gyerekére támadnak. Hozzátette, hogy ő sem látja szívesen a menekülteket, és inkább visszamehetnének oda, ahonnan jöttek.

Khadrának elege lett a támadásokból, ezért megosztotta történetét a nyilvánossággal. Valószínűleg nem ő az egyetlen, akit támadás ért Szlovákiában, amióta tart a menekültválság.

Paraméter emlékeztet, hogy az Emberi Jogi Liga és a Katolikus Karitász is arra szólította fel a politikusokat és a közvéleményt, hogy változtassanak a menekültekről alkotott véleményükön. A muszlimokat korábban is több támadás érte Szlovákiában. Az esetek többsége nem súlyos, leginkább sértegetésekről, beszólogatásokról hallani. Trepácová szerint azonban ez is elegendő volt ahhoz, hogy a menekültek többsége félelmében inkább felhagyott azzal, hogy bizonyos időpontokban szlovák tanórákra járjon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.