Messzire visszhangzik a Keleti pályaudvar neve

A Németországból érkező menekültek tömege miatt Dánia felfüggesztette a két ország közötti vasúti közlekedést. A helyzet kezd kísértetiesen emlékeztetni a magyarországira.
Fotó: Bax Lindhardt / Reuters

A DSB vasúti társaság a felfüggesztésről szóló intézkedéssel a rendőrség kérésének tett eleget azután, hogy egy dán határvárosban, Rodbyban a szerelvényen tartózkodó menekültek nem voltak hajlandók elhagyni a vonatot. Korábban arról érkezett hír, hogy a dán rendőrség több, Németországból érkező, menedékkérőket szállító vonatot a határon feltartóztatott, megakadályozva, hogy a migránsok Svédországba utazzanak tovább.

Fotó: Jens Norgaard Larsen / Reuters

A Reuters közlése szerint Németországból szerdán 300 migráns ment gyalog Dániába, amelyre tranzitországként tekintenek a laza bevándorlási törvényéről ismert Svédország felé tartó úton. Egy részük a déli Padborg városából az autópályán vágott neki a határig tartó útnak, és 25 kilométert tettek meg, mire a helyi hatóságok lezárták előttük a sztrádát. A menekültek erre „Svédország! Svédország!” kiáltásokkal feszültek neki a kivezényelt rendőrök sorfalának. Egy másik városnál, Kliplennél a menekülteknek sikerült áttörniük a sorfalat, haladnak tovább Svédország felé.

A dán helyzet kezd kísértetiesen emlékeztetni arra, amit a menekültek a múlt héten Magyarországon csináltak, amit észrevett Anemona Hartocollis, a New York Times athéni tudósítója is. Ő a klipleni áttörésről szóló Twitter-bejegyzését így zárja: Keleti redux.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.