Merkel is tüntet az antiszemitizmus ellen

A német kancellár is részt vesz Berlinben a brandenburgi kapunál ma délután az antiszemitizmus elleni demonstráción. Merkel heti podcast üzenetében is beszélt róla, hogy nagyon aggasztja az antiszemitizmus megerősödése Németországban.

A gázai háború alatt megszaporodtak az Izrael és a zsidók elleni fenyegetések, különösen az interneten megy a hecckampány, de voltak olyan megmozdulások is, amelyen azt skandálták német városok utcáin, hogy: Hamasz, Hamasz, a zsidóknak a gáz - emlékeztet a Die Welt. Ez Németországban jókora megütközést keltett. Aggasztó, hogy a látens antiszemitizmus évek óta terjed a muzulmán fiatalok körében.

Merkel arra is emlékeztetett heti beszédében, hogy nincs egyetlen olyan zsidó intézmény sem az országban, amelyet ne kellene a rendőrökben folyamatosan őrizni - ez sem épp megnyugtató dolog.

Az antiszemitizmus elleni megmozduláson a politikai élet képviselői - pl Joachim Gauck államfő - mellett a szakszervezetek, az egyházak  és a német futball liga vezetői is ott lesznek, hogy példát mutassanak. Utóbbiak ezzel azt is jelzik, hogy az antiszemita rigmusokat a pályán és a lelátókon sem tűrik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.