Merényletet tervezett egy 15 éves fiú Németországban

Őrizetbe vettek egy 15 éves német fiút Németországban, aki a rendőrség gyanúja szerint kapcsolatban állt a Münchenben 9 embert meggyilkoló Ali David Sonbolyval. Lőszert, bombakészítésre alkalmas vegyi anyagot és tőröket találtak nála.

A szülei lakásában élt az a 15 éves fiú, akit őrizetbe vett a német rendőrség, mert egy állampolgári bejelentésből kiderült, hogy kapcsolatban állhatott a müncheni bevásárlóközpontban 9 embert meggyilkoló német-iráni Ali David Sonbolyval. A fiú olyan képeket töltött fel az Instagramra, amelyek egy merénylet előkészületeire utaltak - írja a Bildre hivatkozva az Index.hu.

A rendőrség házkutatást tartott a Stuttgarthoz közeli Ludwigsburgban lévő lakásukban, és 300 lőszert, több kést és tőrt, robbanószer készítéséhez szükséges vegyi anyagokat, bombakészítéshez való leírásokat találtak. Volt a fiú holmijai között egy rajz is, amely a saját iskolájára vonatkozó menekülési útvonalat ábrázolta.

A fiú a kihallgatásán bevallotta, hogy néhány hónapja azt tervezte: merényletet követ el az iskolájában, mert társai folyamatosan zaklatták. Később azonban letett erről a tervéről.

Kihallgatása után egy pszichiátriai intézetben helyezték el. 

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn egy 16 éves afgán fiút is letartóztattak, akit szintén azzal gyanúsítanak, hogy bűnrészesként közreműködhetett a támadás megszervezésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.