Menekültek költözhetnek az amstetteni rém házába

A helyi önkormányzat nem tudja eladni, így várhatóan menekültcsaládok költözhetnek az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Josef Fritzl házába. Az „amstetteni rémként" elhíresült idős férfi 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát.

Az amstetteni ingatlan eladásával megbízott Walter Anzböck szerint a házban nyolc apartmant lehetne kialakítani, amely 60 menedékkérő befogadására lenne alkalmas. Az ügyvéd szerint a helyi tanács nem engedheti meg, hogy az ingatlan üresen álljon, ezért a Vöröskereszttel együtt megvitatják a terv megvalósítását.

Local megjegyzi, az ingatlan rossz hírneve miatt senkinek nem kell. Josef Fritzl huszonnégy éven keresztül tartotta bezárva lányát, akit többször meg is erőszakolt. Lányának hét gyereke volt saját apjától, akik közül egyet Fritzl megölt. A most 80 éves férfit még 2009-ben ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre az alsó-ausztriai tartományi bíróság.

Ursula Puchebner, amstetteni polgármester egyelőre nem tud a tanács tervéről, és cáfolta, hogy menekülteket költöztetnének Fritzl egykori otthonába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.