Menedékjogot kapott Panamában a volt kolumbiai kémfőnök

Maria del Pilar Hurtado ellen azért indult nyomozás hazájában, mert vezetése alatt a szakszolgálat állítólag olyan bírók, újságírók és emberi jogi aktivisták után kémkedett, akik szembehelyezkedtek Álvaro Uribe akkori államfővel.

Menedékjogot adott Panama pénteken a kolumbiai titkosszolgálat egykori vezetőjének. Maria del Pilar Hurtado csütörtökön kért menedékjogot Panamában, és pénteken meg is kapta azzal az indoklással, hogy valós oka van, hogy féltse az életét, ha visszatérne hazájába. A panamai külügyminisztérium közleménye szerint körültekintő vizsgálatok után döntöttek a menedékjog odaítéléséről.

Hurtado 2007-2008-ban állt a kolumbiai titkosszolgálat élén, s azért indult nyomozás ellene, mert vezetése alatt a szakszolgálat állítólag olyan bírók, újságírók és emberi jogi aktivisták után kémkedett, akik szembehelyezkedtek Álvaro Uribe akkori államfővel. A botrány miatt Hurtado asszonyt 18 évre eltiltották a közszolgálatoktól - közölte Uribe kabinetfőnöke, akit ugyancsak 18 éves eltiltást kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.