Donald Trump felesége is feketemunkás lehetett

Melania Trump csütörtökön tagadta azokat vádakat, melyek szerint a kilencvenes években illegálisan dolgozott az Egyesült Államok területén. Az újabb botrány igen kínosan érinti férjét, a republikánus elnökjelölt Donald Trumpot, hiszen kampánya egyik fő eleme az illegális bevándorlás elleni harc.

Mindig betartottam ennek az országnak a bevándorlási törvényeit. Minden ezzel ellentétes állítás hazugság – írta Twitter-oldalán csütörtökön Melania Trump, a republikánus elnökjelölt, Donald Trump felesége.

A szlovén származású egykori modellnek azért kellett magyarázkodnia, mert a múlt héten nyilvánosságra került egy fotósorozat, amelyen félmeztelenül pózol. A botrány azonban azért tört ki, mert kiderült: a New York-i fotózás 1995-ben történt, ám Donald Trump harmadik felesége, a 46 éves Melania Trump csak 1996-ban kapott – H1B típusú – munkavállalói vízumot – emlékeztet a BBC.

Melania Trump ugyan csütörtökön tagadta, hogy az 1995-ös fotózás során illegálisan dolgozott volna az országban, bizonyítani nem tudta, hogy rendelkezett a megfelelő papírokkal.

Az ügy azért is roppant kínos, mert ingatlanmágnás férje kampánya során ádáz harcot hirdetett az illegális bevándorlás ellen. Nemcsak falat ígért az amerikai-mexikói határra, de a felesége által egykor használt H1B vízum ellen is kikelt, mondván, a külföldi munkavállalók visszaélnek vele.

A Trump-kampány számára nem volt túl eredményes az idei hét, hiszen az elnökjelölt csúnyán nekiment egy elhunyt amerikai katona családjának, s ez a kirohanás súlyosan érintheti támogatottságát. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.