galéria megtekintése

Megy börtönbe a Bayern elnöke

0 komment

NOL

Jogerős az Uli Hoeness elleni ítélet, az FC Bayern München elnöke – aki az adócsalási pere miatt lemondott a tisztségéről – néhány hét múlva megkezdi a három és féléves börtönbüntetése letöltését. Hoeness ügyvédje után a müncheni ügyészség is úgy döntött, , hogy nem fellebbez az ítélet ellen. Hoeness a bajorországi Landsberg büntetés-végrehajtási intézetbe fog beköltözni.

Hoeness egyelőre sétáltathatja a kutyáját a bajoroszági Bad Wiessee-ben, de nemsokára bevonul a börtönbe
Hoeness egyelőre sétáltathatja a kutyáját a bajoroszági Bad Wiessee-ben, de nemsokára bevonul a börtönbe
Michael Dalder / Reuters

A Spiegel Online interjút készített egy korábbi prominens elítélttel, Josef Müllerrel. Az egykori adótanácsadó, aki a gazdagoknak adott befektetési tippeket, Hoenesshez hasonlóan adócsalásért ült itt kétszer is, annak ellenére, hogy kerekesszékben él. – A legrosszabb a társadalmi presztízs elvesztése, a társadalom megvetése, a szégyen – mondta Müller a sorsáról. Szerinte ehhez képest eltörpül annak a jelentősége, hogy rács mögött van. Müller amúgy kivételes elbánást kapott: saját cellában, tévével, CD-lejátszóval, fürdőszobával rendelkezett. Egy jó ügyvéddel ezt Hoeness is elérheti.

 

A landsbergi börtön egyébként nem a kemény bűnözők gyűjtőhelye, gyilkosok és az erőszaktevők nem kerülnek ide, ügyvédek, gazdasági bűnözők annál inkább. Bár szokták bajor Alcatraznak nevezni, vagy Hitler-börtönnek (a náci diktátor is ült itt), a börtönökkel foglakozó portál, a knast.net szerint ez az egyik legjobb büntetés-végrehajtási intézmény Németországban, ahol egy korábbi elítélt az „érdekes" szabadidős tevékenységeket is dicsérte.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.