Megtalálták Putyin lányát

Valószínűleg álnéven a moszkvai Lomonoszov egyetem bővítési beruházását irányítja Vlagyimir Putyin ifjabbik lánya. Az orosz elnök igyekszik távol tartani családjától a nyilvánosságot, ám úgy tűnik, a sajtónak most sikerült ledöntenie egy tabut.
Lehet, hogy rátalált Vlagyimir Putyin egyik lányára egy moszkvai újságíró-blogger. Oleg Kasin szerint az orosz államfő kisebbik gyermeke, Jekatyerina azonos lehet azzal a Katyerina Vlagyimirovna Thyihonovával, aki a Magyarországon csak Lomonoszovként ismert Moszkvai Állami Egyetem (MGU) tudományos tanácsának tagja. A riporter az RBK információs ügynökség honlapján megjelent oknyomozó cikkben figyelt fel a névre. A beszámoló azokról a tervekről szól, amelyek szerint 1,7 milliárd dolláros befektetéssel, nagyszabású ingatlanberuházással bővítik az egyetemet, hogy ott egy innovációs klasztert hozzanak létre.
Forrás: Pawel Dzudzik Photography

A program egyik vezetője a 29 éves Tyihonova, aki az Innopraktyika szervezetet irányítja, ilyen márkanév alatt pedig az MGU egyik részlege, a Nemzeti Intellektuális Tartalékok Központja működik. Az RBK szerint az Innopraktyika vezető között nincs senki, akinek jelentős tudományos előélete lenne, Tyihonova azonban az egyetemi beruházási programban vele együttműködő Nemzeti Intellektuális Fejlesztés (NIR) alapítvány ugyancsak ifjú vezetőjével, Natalja Popovával egyre gyakrabban jelenik meg a nyilvánosság előtt. A közelmúltban például részt vett a davosi világgazdasági fórum orosz ülésszakán is.

Egy névtelenséget kérő, „az MGU-hoz közelálló forrás" a Reutersnak megerősítette, hogy Tyihonova valóban Putyin lánya, az orosz államfő szóvivője azonban kitért a válasz elől. Nem tudja, ki Katyerina Tyihonova – mondta –, mint ahogyan azzal sincs tisztában, hogy az elnök gyermeke az MGU-n dolgozik-e.

Kasin azt feltételezi, hogy az ifjabbik Putyin-lány anyai nagyanyja vezetéknevét vette fel. Az újságíró arra is felfigyelt, hogy egy Katyerina Tyihonova az akrobatikus rock and roll világában is ismert név, a sportági nemzetközi szövetség alelnöke, és az interneten több felvétel is látható a fellépéseiről. Akkori partnere, Ivan Klimov pedig ma a NIR kuratóriumának tagjai között szerepel.

Putyin következetesen igyekszik távol tartani a nyilvánosságot a családjától, a magánéletétől. Azt, hogy harminc év után válni készül a feleségétől – a folyamat tavaly zárult le –, csak egy 2013-as interjúban jelentette be. Pedig akkor már jó ideje pletykáltak arról, hogy megromlott a házasságuk. Két lányáról, Kátyáról és az egy évvel idősebb Másáról biztonsági megfontolásokra hivatkozva különösen keveset beszél, legutóbb csak annyit árult el róluk, hogy mindketten Oroszországban élnek, és havonta egyszer-kétszer találkozik velük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.