Megmérgezhették Clintont - aggódik a híres patológus

Ahol Putyin és Trump érintett, ott bármi megtörténhet - dobta be a bombát a neves doktor.
Új megvilágításba helyezi a demokrata elnökjelölt visszatérő rosszulléteit Bennet Omalu igazságügyi patológus, a Kaliforniai Egyetem professzora.

Amint arról beszámoltunk, Hillary Clinton vasárnap rosszul lett a szeptember 11-ei terrortámadások 15. évfordulóján tartott megemlékezésen. A politikust eltámogatták az autójához, később viszont már lánya New York-i lakása előtt közölte az újságírókkal, hogy remekül érzi magát. A stáb hivatalosan tüdőgyulladással magyarázta a történteket. A republikánus ellenfél, Donald Trump kampányában viszont huzamosabb ideje tesz részleteiben nem kifejtett utalásokat Clinton egészségi állapotára.

Clinton állítja, minden rendben
Brian Snyder / Reuters

Ilyen előzmények után dobta be a köztudatba nigériai születésű Bennet Omalu elméletét. Az orvos hétfőn Twitter-üzenetben javasolta Hillary Clinton kampánystábjának, hogy az elnökjelölt vérmintáján végeztessenek toxikológiai vizsgálatot, mivel előfordulhat, hogy a politikust megmérgezték. Nem sokkal később azt is hozzátette: nem bízik Putyinban és Donald Trumpban, bármit el tud képzelni róluk.

Az orosz elnök említése minden bizonnyal Alekszandr Litvinyenko 2006-ban történt meggyilkolására utal. Az orosz állambiztonság, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kiugrott, és politikai menedékkérőként Londonban élő alezredesét radioaktív polóniummal szennyezett teával ölték meg. A brit hatóságok vizsgálata szerint a gyilkosságot az FSZB két tagja, Andrej Lugovoj és Dmitrij Kovtun hajtotta végre, és az akciót feltehetően Vlagyimir Putyin maga hagyta jóvá.

Bennet Omalu professzor Twitter-üzenete hatalmas vitát gerjeszt, és számos hozzászóló nevezte komolytalannak és elfogultnak azt.

Dr. Omalu mindazonáltal meglehetősen elismert szaktekintély. 2002-ben ő írta le a krónikus traumatikus enkefalopátia nevű betegséget, amely főleg sportolókra jellemzően sorozatos fejsérülések nyomán kialakuló agyi elváltozás. Az Alzheimer-kórhoz hasonlító CTE-t több, váratlanul elhunyt egykori amerikaifocista és jégkorongozó agyában kimutatták. A betegség tünetei között depresszió, hirtelen hangulatváltozások, memóriazavarok, drogfüggőség és gyakran öngyilkossági hajlam is szerepel.

A felfedezésről 2015-ben készült életrajzi film Sérülés címmel, ebben Will Smith játssza Bennet Omalut.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.