Megköveztek egy nőt és lányát afganisztánban

A fiatal özvegyet házasságtörés miatt ölte meg saját udvarán felfegyverkezett férfiak egy csoportja. A szomszédok nem értesítették a hatóságot.

Egy csapat felfegyverkezett férfi halálra kövezett egy fiatal özvegyet és annak lányát Afganisztánban, mondták biztonsági források a BBC-nek. A gyilkosságot feltételezhetően a tálibok követték el, akik a nőt erkölcsi eltévelyedéssel és házasságtöréssel vádolták. A rendőrség szerint két embert tartóztattak le, akik összefüggésbe hozhatóak a csütörtökön elkövetett bűnténnyel.

A megkövezés egyébként a család lakhelyénél, alig 300 méternyire történt az kormányzói palotától, mely szerepel azok közt a helyszínek közt, melyeket már átadtak az afgán hatóságoknak; és a rendőrség vezetőjének irodájától sem volt messze. A csapat szemtanúk szerint egyszerűen csak rátörte az ajtót a nőre és lányára, majd az udvarra ráncigálták őket, ahol először megkövezték, majd lelőtték őket.

A szomszédok nem tudtak segíteni, vagy nem akarták időben értesíteni a hatóságokat. A városban székelő vallási vezetők ugyanis híveiket arra buzdítják, hogy jelentsék, ha valaki eltér a fatwától, vagyis az iszlám vallási törvényektől.

Tavaly októberben egy másik nőt ugyanebben a városban anyósa állítólagos megölése miatt köveztek halálra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.