Meghalt az ötödik cseh katona is

Hétfőn délelőtt a prágai katonai kórházban elhunyt a múlt keddi afganisztáni öngyilkos merénylet ötödik cseh áldozata is. Ő egy hete életveszélyes sérüléseket szenvedett, az amerikai katona kórházban többször megműtötték, vasárnap különgéppel hazaszállították, de a prágai orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

A harminckilenc éves törzsőrmesternek három gyermeke volt. Négy bajtársa a fővárostól, Kabultól északra fekvő Parvan tartomány egyik katonai támaszpontja közelében több afgán katonához, illetve civil személyhez hasonlóan a helyszínen azonnal meghalt. A cseh katonák járőröztek, amikor az öngylikos merénylő a közelükben felrobbantotta magát. A rendszerváltás óta már huszonöt cseh polgár veszítette az életét a külföldi katonai missziókban. A legtöbb halálos áldozatot egyszerre a keddi afganisztáni merénylet szedte közülük.

Milos Zeman államfő részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, hangsúlyozva, hogy a haláluk nem volt hiábavaló, mert a távoli országban más ország katonáival együtt igyekeznek megfékezni a terroristákat és más szélsőséges erőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.