Saját testőre lőtte agyon a pandzsábi kormányzót

Meggyilkolták kedden Iszlámábádban Szalman Taszírt, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzóját, a kormányzó Pakisztáni Néppárt egyik vezető politikusát.

Taszírt saját testőre lőtte agyon, amikor megérkezett egy gazdag pakisztániak és külföldiek körében népszerű bevásárlóközponthoz. A merénylőt elfogták.

Juszuf Raza Gilani pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet.

Szalman Taszírt Aszif Ali Zardari államfő közeli munkatársaként tartották számon. Több országos jelentőségű kérdésben is hallatta a hangját, a közelmúltban például elítélte az istenkáromlást büntető, sok vitát kiváltó pakisztáni törvényt.

A biztonsági szolgálat egy névtelenül nyilatkozó tisztje szerint ez okozta a politikus halálát is. Gyilkosa a kihallgatáson azt mondta, büszke, mert megölt egy istenkáromlót.

Szalman Taszír többször nagy nyilvánosság előtt védelmébe vette azt a keresztény nőt, Asia Bibit, akit a múlt év novemberében ítéltek halálra istenkáromlásért. A pakisztáni törvények szerint a legsúlyosabb büntetés róható ki arra, aki tiszteletlenül nyilatkozik Mohamed prófétáról, a mohamedán vallásról.

Hordágyon viszik Szalman Taszír holttestét Iszlámábádban
Iszlámábád, 2011. január 4. Szalman TASZÍR-nak, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzójának, a kormányzó Pakisztáni Néppárt egyik vezető politikusának a holttestét hordágyon viszik Iszlámábádban 2011. január 4-én, miután Taszírt saját testőre agyonlőtte. A gyilkos indítékai egyelőre nem ismeretesek. (MTI/AP/B.K.Bangash)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.