Szigorúbban ellenőrzik a Magyarországról érkezőket

A cseh idegenrendészet és a rendőrség megkezdte a Magyarország felől érkező gyorsvonatok, az autópályán közlekedő kamionok és haszonjárművek, valamint a szlovák, illetve az osztrák határhoz közeli térségek fokozott ellenőrzését – tájékoztatta lapunkat a prágai rendőrfőkapitányság szóvivője.
Jozef Bocán elmondta azt is, hogy péntek este a Németországba tartó járaton két iráni férfit tartóztattak le, akik hamis portugál útlevelet mutattak fel. Kihallgatásuk során azt vallották, hogy az okmányt Görögországban, ismeretlen szudánitól vásárolták. Sejtették, hogy hamisítványról van szó, mégis megpróbáltak Svédországba jutni.

Ugyancsak pénteken a prágai főpályaudvaron összesen 13, afganisztáni, szíriai, illetve gambiai illetőségű személyt állítottak elő, akik igyekeztek felsurrani a Németországba tartó gyorsvonatok valamelyikére. Rövidesen kiderült, hogy az egyikül AIDS-betegségben, a társa pedig sárgaságban szenved.

A szóvivő közölte, hogy a cseh idegenrendészet idén, május végéig 2418 személyt fogott el, akik illegálisan jutottak be az országba. Legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Koszovóból érkeztek, s mindannyian Németországba tartottak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.