Belgiumban elkaptak még egy machetés férfit

A machetés férfit Liège városában vasárnap tartóztattak le férfit, mindössze egy nappal az után, hogy Charleroi-ban egy arab férfi két rendőrnőt megsebesített egy hasonló fegyverrel - számolt be az esetről a VRT nyomán a Reuters

A liège-i rendőrségre vasárnap reggel kapott bejelentést. A hatóságok elkerítették a területet mielőtt letartóztatták a török felmenőkkel rendelkező férfit. Úgy tudni, hogy nem használta a machétét, korábban pedig nem került szembe a törvénnyel.

Egy vasárnapi sajtótájékoztatón Charles Michel miniszterelnök elmondta, hogy Belgiumban fokozzák a biztonsági intézkedéseket a rendőrőrsökön a szombati charleroi-i támadás miatt.

Charleroi-ban szombaton két rendőrnőt sebesített meg egy „Allahu Akbar” kiáltásokkal támadó férfi a városi rendőrőrs előtt. A merénylőt egy harmadik rendőr lelőtte, a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette. Michel az incidens után kijelentette, hogy minden jel terrorizmusra utal, és ez bizonyságot is nyert, vasárnap legalábbis a szélsőséges szunnita terrorszervezet, aza Iszlám Állam válalta a felelősséget a támadásért.

A merénylő személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.